Search This Blog

Thursday, November 26, 2009

Блогерски молк на блогерите со десна провинциенција ... Карл Билд долетува во Скопје - дали е тоа шател дипломатот на ЕУ ??

Во последните десетина дена има вистински молк на блогерите со десна провинциенција. Не дека немаат за што да пишуваат но како да добија „молба“ од одредени центри деновиве да не брануваат. Како да им пресушија блогерските пера. Со душа го дочекаа појавувањето на сведочењето на Бошковски на сајтот на ЈуТјуб, за да го исфрлат бесот во новиот кривец/предавник, истиот оној кој до вчера беше херој и паталец, сега е сестра Љубе. Деновиве интензивно ни соопштуваат дека опозицијата спрема црни сценарија. Писмото на Премиерот не беше доволно. денеска портпаролот на ВмроДпмне ни ги соопшти црните сценарија на нивните политички противници. Се релативизира средбата Груевски Папандреу во Мала Преспа и ни се соопштува дека ништо спектакуларно не треба да очекуваме.         Повеќе ».....

Но, Карл Билд долетува во ненајавена посета на Скопје. Дали е тоа шател дипломатот на ЕУ ??. Искрајно не верувам во неговите булдожерски способности за шател дипломатија - но вистина е дека неговото име е стално присутно во сите кризни периоди на распадот на екс ЈУ.

No comments:

Blog Archive

Site Meter