Search This Blog

Monday, November 30, 2009

ВИЗИТЕ КОНЕЧНО ПАДНАА

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/zivotbezgraniciangliskiLarge.jpg?t=1223116510
Македонците по 20 години изолација од невидливиот шенгенски зид, конечно го добија она што некојпат го имаа - безвизно да ја шетаат Европа. Советот на министри за внатрешни работи и за правда на земјите членки на ЕУ денеска во Брисел донесе одлука за симнување на шенгенската визна бариера за Македонија, Црна Гора и Србија - која важи од 19 декември годинава. Голем ден и заслуга на сите што допринесоа да се исполнат техничките и политичките критериуми да падне невидливиот шенгенски зид.    Повеќе ».....


Го добивме она што го имавме пред 20 години. Тешка е еврејската клетва која не снајде со визите - ги немавме па ни ги воведоа.

- ВИЗНИ ПРЕГОВОРИ
- ВИЗА - ај батали! - Не играј пред амбасада, играј на подиум
- НЕ ЗА ВИЗИТЕ И ВИЗНОТО ГЕТО !! - Виза, ај батали!
- ПОСТЕРИ - ВИЗА, АЈ БАТАЛИ! - VISA, FORGET ABOUT IT!
- Б‘ЛГАРСКИТЕ ПЕТ МИНУТИ
- ПАСОШ - МК
- ВИЗА АЈ БАТАЛИ - бидна - фотки
- ВИЗА ПРОТЕСТИ - посета на организаторите
- Зошто сеуште сме - визно гето за ЕУ ...
- БУГАРСКИ ПАСОШИ


http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/zaurivanjenasitedzidovicopyLarge.jpg?t=1228925628

http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=another%20brick%20in%20the%20wall%20copy%20%28Medium%29.jpg

No comments:

Blog Archive

Site Meter