Search This Blog

Friday, November 06, 2009

Куманово - Покана за “ВЕЧЕР ЗА СПОМЕНУВАЊЕ И ДЕРТ“

 
Кумановското друштвото за наука и култура “Парадигма“ на 7 ноември 2009 (сабота) со почеток во 19.00 ч. во просторииите на Спомен домот на АСНОМ во Пелинце:         Повеќе ».....

  • кани на “ВЕЧЕР ЗА СПОМЕНУВАЊЕ И ДЕРТ“ ... 
  • поставена е изложба на еден од доаените на МК фотографија и филм Сифрид Трајковски Миладинов
  • ке се промовира новиот двоброј 31-32 на списанието Корени
  • ке говорат Боро Нановски, Кирил Миладиновиќ, Д-р Соња Стојменовска - Елзесер и Драгослав Цера Михајловиќ,
  • ке има гости од збратимените Куманово и Врање,
  • програмата ке ја збогатат артисти од театрите на Куманово и Врање.
Има организирано автобуски превоз од пред Општина Куманово во 18.00 ч.
http://www.kumanovonews.com/images/stories/koreni%2030.jpg

No comments:

Blog Archive

Site Meter