Search This Blog

Saturday, April 28, 2007

ГРУЕВСКИ - работи на својот рејтинг


Средба на премиерот Груевски со канцеларката Меркел
Претседателот на Владата, Никола Груевски во посета на Домот без родители 11 Октомври во Скопје

100 дена од Владата на РМ


Славковски ја одбра Македонија


Премиерот Никола Груевски во посета на детската клиника (2)

средба со рок ѕвездата Иги Поп


Иако млад ... Груевки сериозно работи на подигање на својот рејтинг ... Тоа е и причината за сегашниот висок рејтинг...

Груевски работеше на својот рејтинг уште во текот на изборниот процес ... Ги доби изборите како што ги доби ... но на својот рејтинг продолжи да работи ... Имиџот го гради на:

- Избор на кадри кои не се оптеретени со дамки во минатото ...
- Давање на личен пример на јако темпо на работа ...
- Барање и другите да го следат во темпото на работа ...
- Одлучна битка со курупцијата ... (за жал до сега само ситни риби во мрежата ...)
- Се на картата на економски реформи - кои треба да се засновуваат на странските инвестиции ... (ова ако не му успее ке биде најголем минус во следните избори ...)
- Одличен избор на соработници и советници ... со нагласеност на нивната младост и полетност ...
- Предвремено враќање на долговите ...
- Навремената смена на Министерот за култура ...
- Настојувањето да гласа и дијаспората ...
- Остварувањето на она што е ветено во предизборната програма ...
- Јавност и транспарентност (засега одлично се справа со ова ...)
- Работа со медиумите и јавноста ... Со огромни буџети за реклама на разни кампањи на владата е еден од најголемите бизнис партнери на медиумите ...
- Проект за отворена влада и ден за граѓаните да видат како и каде работи владата ...
- Стална стредба со дечиња во владата или на улица - со обавезно сликање за медиумите ...

Што е тоа што оди на негативната страна на рејтингот на Груевски ... Иако опозицијата вели дека негативностите ке се зголемуваат како ке се ближат изборите (можеби затоа се готват нови избори - додека е висок рејтингот...)

- Правење на спектакли со апсења - каде обвинетите се фатени инфлаграте со 5 до 300 евра во џебот ... фалат крупните риби ...
- Неказнување на членови на својата партија кои се огрешиле во кримнал и корупција ...
- Исклучување на дел од опозицијата - во политички процеси ... а кои штетат во ЕУ интегрирањето - популарно нареченото немање дијалог со опозицијата ... (тука подеднакво се криви и самите опозициони партиии - кои бараат и влакно на јазикот и глумат ...)
- Никако да тргне со странските инвестиции ... и вработувањата ...
- Немање начин како да се справи со стечајните работници ...
- Лутање во концепцијата на здравството ...
- Премала помош на социјалните случаи ...
- Не зголемување на платите на веќе вработените ... цените растат платите и пензиите стојат во место ...
- Воколку се утврди дека повторно се следат партии и партиски личности - ке биде лош сигнал ... Малку чудно прозвучи одговорот на Премиерот на последното прашање за 1500 лица кои биле следени ... Груевски иако беше присутна министреката за Полиција ... одговараше место неа ... дека тој не знае кои лица се слаедат и зошто .... дека е тоа работа на полицијата ... Не можам да поверувам дека Министерката не го брифира за ова ... ??!
- Спорото решавање на аферите со “тепачката во дискотека“ и случајот “шлепери со оружје“ ...
- Никако да му тргне соработката со Председателот ... Председателот осем што е индивидуа е и институција ...
- Преземање на врвни луѓе од граѓанскиот сектор за работа во Владата ...
- Заборавање на Презумцијата на невиност во случаевите на спектакуларните апсења ...

За Груевски пишував и порано:

- ВОНРЕДНИ ИЗБОРИ ... 25 Април, 2007
- И ЈАС БИ ИГРАЛ ТАКА ... 13 Април, 2007
- ЦЕНЗУРАНА „Во центар“ - „Досие премиер“ на Канал 5 ... 5 Април, 2007
- ПИСМОТО на ГРУЈО ... 2 Април, 2007
- И ЈАС БИ ИГРАЛ ТАКА ... Туристичка Влада ... не само оваа ... 12 Март, 2007
- ДИКТАТУРА НА ММФ ... 2 Февруари, 2007
- Блогот на Никола Груевски - втор дел ... 19 Јуни, 2006
- Блогот на Никола Груевски ... 15 Јуни, 2006
- Груевки Никола ... 13 Јуни, 2006

No comments:

Blog Archive

Site Meter