Search This Blog

Wednesday, April 25, 2007

ВОНРЕДНИ ИЗБОРИ

Се погласни се шпекулациите дека идната година не очекуваат вонредни парламентарни избори ... Овие шпекулаци највеќе ги пласира СДСМ и извори блиски на нив - но и ВМРО-ДПМНЕ наговестува можност за вонредни парламентарни избори со оглед на високиот рејтинг на ВМРО-ДПМНЕ и особено на Премиерот ...

Ова во своевиден лапсуз го навести и самиот премиер во емисијата „Гласот на народот“... Премиерот Груевски, коментирајќи ја најавата на ЛДП дека во иднина ќе игра соло, а не со СДСМ, рече дека ја разбира како опозициска партија со рејтинг малку над нулата и сака да го зголеми. Притоа додаде: „Но, мислам дека тие повторно ќе настапат заедно на изборите следната година“, веднаш потоа самиот се поправи: „Односно тогаш кога ќе бидат“

No comments:

Blog Archive

Site Meter