Search This Blog

Tuesday, April 24, 2007

ПАЗИ УБИВААТ - забрането мочање

Денеска прочитав напис во Дневник - Забрането мочање по автопати ...

** На австриските власти им дошло преку глава од возачи што застануваат на автопатите за да мочаат, па решиле да постават знаци со предупредување дека во околината има змии, а со цел да ги преплашат и да ги спречат во намерата, бил поставен ваков знак ...
** Идејата е да се спречат луѓето да уринираат. Кога ќе го видат знакот, ќе се вратат назад во автомобилите наместо да одат во грмушките. Секако, овде нема змии, но тие тоа не го знаат. Трикот сепак успеа.
** Според властите, најчесто по автопатите мочаат источните Еевропејци. На знакот пишува „Внимание, смртоносна опасност. Змии“.

Е веднаш се сетив за една случка кај нас - по нашите патишта ке треба да постават друг знак ... ПАЗИ УБИВААТ ... За ова нели имав пост ... Мочање покрај пат ... 12 Јули, 2006.

Незнам како во Австралија го почитуваат знакот - но кај нас тврдам дека ако се постави ваков знак ПАЗИ УБИВААТ никој нема да застанува ... Сетите се само на безбројте дупки по знаците на патотиштата низ западна Македонија ... Што ке правиш кога се свадбари по патишта се движат ... а тие слават нели ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter