Search This Blog

Wednesday, April 04, 2007

ЕВРОПСКА БРЗИНА

Европската брзина на развој и постигнатото ниво ... можеме да ја споредиме на случајот на брзината на европските и нашите возови ...

Европските возат со максимална брзина од 574,8 километри на час а нашите едвај достигнуваат до 80 километри на час ... Над тоа ке испаднат од шините ... а и возовите се со со историја од 30 и кусур години ... Локомотиви има со називи “Горбачов“ да речеме ... шпански ...


1 comment:

GoodBytes said...

Еднаш со Македонски Железници патував од Битола до Скопје за 6.5 часа. Се чудам зошто досега не се продаде таа наша пропаст и срамота?

Blog Archive

Site Meter