Search This Blog

Friday, April 13, 2007

ВИЗНИ ПРЕГОВОРИ

Деновиве се дигна голема бука - дека нашите преговарачи за визните олеснувања со ЕУ - не си ја завршиле добро работата во преговорите со ЕУ за визното олеснување ... и дека српските и БиХ преговарачите се здобиле со предности иако во процесот на ЕУ интегрирање го немаат статусот на “земја кандидат“ .... статус кој МК го има ...

Моето мислење за ова го кажав и во некои предходни постови кои подолу ке ги линкувам тука - но еве на кратко ке го кажам повторно ... Македонија не треба да преговара воопшто за визно олеснување со ЕУ ... Македонија треба да преговара за укинување на визите со ЕУ ... согласно статусот кој го има МК како земја кандидат ... Да се подсетиме на земјите кандидатки за ЕУ ... ЕУ брзо по добивањето на тој статус им ги укуна визите ... зошто да бидеме ние исклучок од тоа правило ...

- Зошто сеуште сме - визно гето за ЕУ ... 1 Април, 2007

- ОБЕЗЛИЧУВАЊЕТО НА НАЦИЈАТА - како светски процес ... Со посебен осврт на обезличувањето на Македонската Нација ... 26 Јануари, 2007

- Б‘ЛГАРСКИТЕ ПЕТ МИНУТИ ... 5 Јануари, 2007

- ПАСОШ - МК ... 4 Јануари, 2007

- ВИЗА АЈ БАТАЛИ - бидна - фотки ... 9 Ноември, 2006

- Зошто Македончето Ќути, Трпи, Трае... - Репринт ... 7 Ноември, 2006

- ВИЗА ПРОТЕСТИ - посета на организаторите ... 7 Ноември, 2006

- НЕ ЗА ВИЗИТЕ И ВИЗНОТО ГЕТО !! - Виза, ај батали! ... 31 Октомври, 2006

- БУГАРСКИ ПАСОШИ ... 13 Август, 2006

- Македонија е карантин за ЕУ ... 13 Април, 2006

- Македонија е дефакто протекторат ... 12 Април, 2006

1 comment:

volan said...

Заради вревата која се дигна - МК можеби предвреме ги заврши преговорите и слушам денеска ја потпишала спогодбата за “визните олеснувања“ ...

Сето тоа и до сега го имавме ... тие на кои сега демек им се олеснува да добиваат визи и до сега до визите доаѓаа на лесен начин ...

Зарем е ова успех на МК дипломатија ...

Blog Archive

Site Meter