Search This Blog

Friday, December 11, 2009

ГРУЕВСКИ - на народот му се обраќа во народни емисии ... Од што се плашат Грција и Бугарија, од севкупноста на Македонија ли ?

Седми помина. Опозицијата и албанските партии бараат одговори како понатаму, кои се нашите следни чекори во интегративните процеси кон ЕУ и НАТО се разбира осем посветеното работење на Премиерот и неговата екипа заедно сосе Претседателот ни. Груевски се врати и на народот ке му се обрати преку народни емисии - Јанко Јади Бурек, Неделковски Канал 5 и Томиќ на МТВ ... Тука се и неколку проверени новинарски пера пред се Мирка Велиновска, Латас и Александар Дамовски, на нив им се приклучува институтот Павел Шатев и други медиумски центри и институти условно контролирани од ВмроДпмне.           Повеќе ».....

Она што мене лично ме интересира е: Зошто на Грција и смета нашето име? Од што се плашат, од севкупноста на Македонија ли ? Дали на иста линија и заради иста причина се стравовите и на Бугарија, заради што и тие не признаваат Македонски народ и Македонски јазик ?

Опозицијата со нејзините привезоци бараат лидерски средби и обраќање во парламентот. Албанските партии бараат протекторат и уценуваат со продолжување на политиката на кантонизација и федераслизација на Македонија.

Она од што се живее тоне. Паѓа производството и нивото на вработеноста, паѓа стандардот на народот. Паѓа и буџетот. Се зголемува сиромаштијата. На крај најголема опасност за политиките и владеењето на Груевски ке станат економските проблеми и лошиот социјален статус на се помногубројните Македонци.

Јас лично очекувам продолжување на процесот на таканаречената антиквизација и градење на спомениците на умрените заслужни Макеонци. Пропорцијата е што погоголеми споменици тоа помал стандард на народот. Македонецот барем во душата да е сит, иако стомакот му е празен - такви се потезите на политиките на Груевски, тоа е победоносното мото на трите последни избори. Некои шпекулираат дека на пролет се можни нови парламентарни избори. Некои велат ке има социјални немири. Ке видиме. А ние. обичниот народ што ке правиме - едноставно е, секој ке си го гледа својот ал.

1 comment:

Anonymous said...

Batka koga imas veke tolku merak da plukas po Gruevski,pravi go toa malku posofisticirano,sve edni te isti izrazi gi upotrebuvas i daj oladi se malku so tie socijalni nemiri,od koga li spomenuvas eheeeee,ti teknuva? I sto tolku ti smetaat narodnite emisii????Zasto batka deka se pro-makedonski ???? ili nesto drugo ti e problemot ili si mozebi pro- grcki nastroen,si se slozuvate vie srbcinjata so drugive cigani od jugot,TEMATA vi e zaednicka ...znaes sto e TEMA?????

Blog Archive

Site Meter