Search This Blog

Monday, September 24, 2007

Интернет V.S. Секс ...

Дека интернетот ствара зависност пишав на повеќеместа (линк 1, 2, ...) Но дека потребата од интернетот може да ја победи потребата од сексот - не би ми паднало никојпат на памет ...

Но на некои американци им текнало да испитаат дали потребата од интернет може да ја потисне потребата од секс ... И види чудо дошле до заклучок дека:

Дваесет отсто од испитаните признале дека помалку водат љубов токму поради интернетот.

Студијата ја спровела рекламната компанија „ЈВТ“ од 7 до 11 септември годинава. Од 1.011 испитани возрасни Американци, околу 15 отсто изјавиле дека без интернет можат да издржат само еден ден, неколку дена биле прифатливи за 21 отсто, а цела недела без глобалната мрежа можеле да издржат само една петтина од испитаните, пренесуваат светските агенции.

Луди американци - кај нив се е можно ... Кај нас не верувам дека интернет би победил потреба од секс ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter