Search This Blog

Friday, September 28, 2007

ДУИ повторно зготви план за блокада на Собранието ...

По немилите настани во кои учествуваа парламентарци и нивни активисти од ДУИ и ДПА ... со немирите и инцидентите во и пред Собранието ... ДУИ се повлече во Мала Речица и смисли дека треба повторно да го бојкотира Собранието ...

Се надевам дека овојпат меѓународната заедница нема да наседне на овој повторен трик на опозиционата ДУИ - на која напуштањето на парламентот и прејде во навика ...

Од друга страна има мислења дека ДУИ па и СДСМ ова го смислија за да се укочат процесите на интегративните процеси во НАТО и ЕУ ... Ако е тоа вистина ДУИ го разбирам (им помина во навика - стар план кој го тераат ...) но СДСМ навистина не ги разбирам ... Нивната желба за власт треба да ја потиснат до следните избори а сега да бидат конструктивна опозиција ... Вака се провидни ...

1 comment:

Anonymous said...

а вие крстете се во мендух тачи, лека и матоши. Кога ќе се изгасне сијалицата ќе ви го кркнат.

Blog Archive

Site Meter