Search This Blog

Thursday, September 27, 2007

Новинарите бојкотираат ...

На закажаната прес конференција на Премиерот Никола Груевски - на која требаше да присаствува и дел од Владата на Груевски ... новинарите бојкотираа ... во знак на протест поради физичките напади врз нивни колеги во парламентот и од полицијата.

Груевски попладнето на прес конференција соопшти дека во врска со претепувањето на припадник на медиумите се преземени сите мерки, што може да ги преземе една држава.

Во врска со тој случај петмина полицајци се суспендирани, од кои еден командир и поднесена е една кривична пријава, ...

Значи сепак под притисок на јавноста Внатрешната контрола на Полицијата пак проработи ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter