Search This Blog

Wednesday, September 05, 2007

Опозициони плачковци, кодоши, тужибаби, кочничари ... !!

Во Македонија по традицијата опозицијата има навика да плаче ... да кодоши ... да кочи ...

Додека ВМРО беше опозиција подплачуваше - ги кочеше процесите ... Но сегашнава опозиција на чело со ДУИ и СДСМ се покажаа вистински плачковци ... и кодоши ... А нешто не им е по кејф плачат ... кодошат и тужакаат кај меѓународниот фактор ... по медиумите ... во стилот како кога некој на разгаленото дете ке му ја земе играчката на улица а тој одма оди кај таткому или сеедно чичкому ... вујкому ... и плачеки со слинав нос вика .... еееееееееее ми, ми, мимиииии ја зема играчката ...

А процесите стојат во место ... од вакви плачковски работи - губи Македонецот и Македонија ...

У мое мало никој не ги сакаше тужи-бабите и плачковците ... а кодошите беа доживотно жигосувани - како “тастери“ никој рецка не им удираше ... беа отфрлани од сите ...

Немам право да советувам две големи партии во Македонија - кои моментално највеќе плачат и тужакаат ... но ...

ДУИ ги разбирам и им се дивам ... добро инструирани ја тераат варијантата која ја играат упорно веќе 70 години ... Но СДСМ не ги разбирам ... премногу е мала Македонија за да трпи такви кочниони процеси ... тие кочејки го ВМРО - се кочат и себеси ... нека турат прст на чело - кој добива од ваква нивна политика ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter