Search This Blog

Friday, June 05, 2009

Соопштение - Informim

http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/51Small-2.jpg?t=1244189035

Соопштение - Informim
Повеќе »
Вчера бев повторно да го сликам најстарото дрво во Скопје - 550 години стариот чинар во дворот на Гази Иса Беговата Џамија (ке Ви го представам во наредниот пост). Внимание ми привлече овој плакат кој беше залепен на неколку столба во влезот на Гази Иса Беговата Џамија. Прашав што информација е ова. Ми појаснија дека со оваа информација (соопштение), од фамилијата на човекот од сликата која ги информира сите комшии и пријатели - дека дотичниот се одметнал од фамилијата. Да не му даваат пари и да го избегаваат.

Џамијата одсекогаш било место каде нашите комшии муслимани добивале разни информации. Оваа информација ми беше специрфична, затоа ја споделувам. Малам оној што знае албански нека ја прочита информацијата и нека ја сподели содржината во коментар.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/52Small-2.jpg?t=1244189699

http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/53Small-2.jpg?t=1244189723

No comments:

Blog Archive

Site Meter