Search This Blog

Thursday, June 11, 2009

Рељефна Мапа на Скопје 1912 год.

http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/919122Large.jpg?t=1244708481
Мапа на Скопје 1912 год. - клик на сликата за поголема ...
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/919121Large.jpg?t=1244708586

http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/919123Large.jpg?t=1244709098
Како што се гледа од третата слика троица руски топографи во 1925 годнина направиле Рељефна Мапа на Скопје 1912 год. Од тоа време потекнуваат и првите урбанистички планови на Скопје ки се врзуваат и со првиот скопски градоначелник Јосиф Михајлович - Јурукоски ...
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/919124Large.jpg?t=1244710974
Топографска мапа на Скопје и околината од 1912 година ... клик на сликата за поголема
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/919125Large.jpg?t=1244711449
Клик на сликата за поголема ...
http://www.aerodrom.gov.mk/Images/skopjemapagolema.jpg

No comments:

Blog Archive

Site Meter