Search This Blog

Tuesday, June 23, 2009

Macedonian Blogs ...

http://farm4.static.flickr.com/3606/3384766080_7840c5052c.jpg?v=0

Вчера случајно преку горниот банер кој беше поставен на еден блог кој го читам, првпат стапнав на овој блог - кој всушност е агрегатор на приближно 120 блогови кои подигаат содржина на македонски јазик. Карактеристично е дека тука има блогери на различни платформи:
 • blogspot.com (платформа на која започна блогирањето на МК јазик),
 • blog.com.mk (платформа која доживеа најголема популарност меѓу МК блогери)
 • wordpress.com (платформа со одлични можности - во светот многу популарна но со многу малку МК блогери)
http://4.bp.blogspot.com/_Z8Ay6gxUZ3o/ScgnKHIp0sI/AAAAAAAABuY/BVatv1Flq3g/S220/g+avatar+kajgana.jpg
Бидејки ми се допаѓа идејата на таканаречени агрегатори каде може да се наоѓаат содржини на МК јазик на различни блогериод повеќе блог платформи, Ви го представувам Macedonian Blogs ... По мало истражување кој е творецот на овој блог-агрегатор пронајдов дека се работи за извесен Eddie Rebel ... Чудно име за човек кого го интересираат МК содржини. Човекот (веројатно младо момче дваесетина години) има вкупно осум блогови на blogspot.com, веројатно има и на други блог платформи:
 1. Macedonian Music
 2. I, Macedonian
 3. Stamps Macedonia
 4. Macedonian Links
 5. Macedonian Documents Македонија
 6. Video Macedonia Macedon Анајлиб macedonia4ever
 7. United Macedonians Анајлиб ELENASOLUN casper MacedonianGirl b_mile
 8. Macedonian Blogs
Очито е дека се работи за човек кој сеуште не се решил да се појави со вистинскиот лик и име, неоспорно владее со интернет технологииите и англискиот јазик.

3 comments:

Anonymous said...

да да 20...и шуката години е :)


и не се крие зад својот ник... :)


супер му се блоговите!

Eddie Rebel said...

Благодарам многу колега блогер и адаш за постот што си го напишал и за пофалните зборови :-). Инаку понекогаш (колку што можам) го читам и многу го ценам твојот блог. За мене ти Панта Реи и уште некои други сте синоними за македонски блогер. Прав си за годините пред некој месец наполнив 25. Поздрав и продолжи со добрата работа.

Anonymous said...

Hi,

I begin on internet with a directory

Blog Archive

Site Meter