Search This Blog

Monday, June 08, 2009

„Ореов Лад“ - летна фото сесија ... Oreov Lad

http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/81Small-3.jpg?t=1244477645
Ореов Лад“ - летна фото сесија ... Oreov Lad
По скоро година ипол повторно бев во Ореов Лад (последне пат бев на 2-ри Ноември 2007 година - кога настана и првиот пост Ореов Лад ... фото сторија) ... имено бев во потрага по нови фотографии од црквата во изградба посветена на Св. Злата Мегленска, за која ке има посебна фото сторија ... снимав и во блиската стара џамија градена во 1553/54 година од Husein Shah ... Овојпат имав среќа да наидам на добра прилика да го сликам дворот на кафеаната Ореов Лад, она по кое е вистински позната оваа кафеана која прерасна во национален ресторант ... попат се запоснав и со сопственикот Нестор Несторов ... Во Ореов Лад ги очекуваат рибите за рибникот ... се гради скара на отворено, се разбира на жар, на истото место има и современ ражењ за јагнешко и свинско ... За останатото ке морате сами да проверите ... мене паметот ми го сврте вршњикот ...
2.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/82Small-3.jpg?t=1244477816
3.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/83Small-3.jpg?t=1244477863
4.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/84Small-3.jpg?t=1244478125
5.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/85Small-2.jpg?t=1244478148
6.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/86Small-2.jpg?t=1244478171
7.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/87Small-2.jpg?t=1244478192
8.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/88Small-2.jpg?t=1244478218
9.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/89Small-2.jpg?t=1244478245
10.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/810Small-2.jpg?t=1244478269
11.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/811Small-2.jpg?t=1244478612
12.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/812Small-1.jpg?t=1244478304
13.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/813Small-1.jpg?t=1244478329
14.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/814Small-1.jpg?t=1244478350
15.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/815Small-1.jpg?t=1244478373
16.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/816Small-1.jpg?t=1244478395
17.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/817Small-1.jpg?t=1244478414
18.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/818Small-1.jpg?t=1244478438
19.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/819Small-1.jpg?t=1244478563
20.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/820Small-1.jpg?t=1244478587
21.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/821Small-1.jpg?t=1244478689
22.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/822Small-1.jpg?t=1244478710
23.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/823Small-1.jpg?t=1244478736
24.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/824Small-1.jpg?t=1244478761
25.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/825Small-1.jpg?t=1244478782
26.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/826Small-1.jpg?t=1244478805
27.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/827Small-1.jpg?t=1244478827
28.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/828Small-1.jpg?t=1244478849
29.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/829Small-1.jpg?t=1244478872
Нестор Несторовски сопственикот на Ореов Лад. Ореов Лад сега го водат неговата керка и син ... но Нестор е секојпат тука да помогне ...
30.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/830Small-1.jpg?t=1244478895
31.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/831Small-1.jpg?t=1244478923
32.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/832Small-1.jpg?t=1244478951
33.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/833Large.jpg?t=1244478979
Клик на сликата за поголема ... линк за локацијата на maps.google.com
  1. Ореов Лад
  2. Св. Злата Мегленска во изградба
  3. Џамија градена во 1553/54 година од Husein Shah
  4. Стариот железен мост на Вардар

1 comment:

Сокол said...

Само еден збор - ПРЕКРАСНО !!!

Blog Archive

Site Meter