Search This Blog

Saturday, June 13, 2009

Мангал ... Brazier

http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/7Small.jpg?t=1244878634
Мангал ... Brazier
Во не така далечното минато по градските но и селските куќи се загравала само една просторија со разни видови шпорети на дрва и јаглен. Останатите простории, спалните биле размлачувани со вакви или слични мангала ... Горното мангало е пронајдено во некоја градска скопска куќа.

No comments:

Blog Archive

Site Meter