Search This Blog

Tuesday, January 30, 2007

A Day in Macedonia

Неодминлива забава на сите интернеџии во поново време е You Tube ... Не киснам често на You Tube - но налетав на два прекрасни афирмативни спота за Македонија:

A Day in Macedonia (Part 1) и
A Day in Macedonia (Part 2)

Би сакал да има што повеќе вакви афирмативни спотови за Македонија ...

Има и други клипови на You Tube кои се афирмативни за Македонија како:

Traditional Macedonian Wedding in Galičnik (part 1)
Traditional Macedonian Wedding in Galičnik (part 2)
Traditional Macedonian Wedding in Galičnik (part 3)
Traditional Macedonian Wedding in Galičnik (part 4)
Traditional Macedonian Wedding in Galičnik (part 5)
Macedonian Folklore
Macedonian Folklore 2
Tanec - Teskoto oro
macedonia

3 comments:

volan said...

Би сакал на постов погоре да едитирам уште линкови од клипови на You tube ... кои се афирмативни за Македонија ... ке побарам и сам ... но ако некој знае некој кој не е наведен во постот ... нека ми даде линк да го уврстам ...

GoodBytes said...

На мојот блог Video Macedonia повремено постирам некои поинтересни видео клипови кои ќе ги најдам на видео шеринг сајтовите како YouTube.

Anonymous said...

http://truth.macedonia.gr/arguments.html

Blog Archive

Site Meter