Search This Blog

Monday, January 22, 2007

ХИЛАРИ КЛИНТОН

Менторниот инспиратор на поранешниот председател на САД - Bill Clinton - неговата сопруга Hillary Rodham Clinton е на вистински пат да стана прва жена председател на САД ...

Таа најпрвин стана Сенатор на сојузната држава Њујорк - што и е важна станица во евентуалната председателска трка ... Аналитичарите во САД велат дека Хилари лесно ке го победи првиот сериозен кандидат во нејзината партија - црнец Barack Obama ...

Изгледа повторно некако како да доаѓа време на материјархатот каде жените поради неспособноста на мажите ја преземаат улогата на лидери ... Сетите се на Тачерка ... на сегашната канцеларка на Геманија - Angela Merkel ...

Изгледа ние мажите ке треба да се организираме на време за да се бориме за полова рамноправност ... :)

No comments:

Blog Archive

Site Meter