Search This Blog

Saturday, January 27, 2007

ГОРАН МИХАЈЛОВСКИ

Во саботите редовно го читам Горан Михајловски - во неговата колумна во Вест ... Михајловски прави неделен преглед на актуелните општерствено - но пред се политички настани во Македонија во минатата недела ... но тоа го прави на еден специфичен начин ... додава хумористична димензија ... добро некојпат е и циничен ... Но мене сето тоа ми е забавно за читање ... некои велат дека е најтешко да пишуваш хумор ...

Оваа недела се задржал на:

1. Цепелинот над владата ... и рекламните кампањи на Груевски ... За цепелинот Михајловски вели дека лесно се дува ама - уште полесно пука ...

Во истиот топик Михајловски вели дека на Грујо му е досадно па си прави непријатели ... ДУИ - Бране - Тито П. - Грците - Стечајците - Рада ...

2. Го пецка Бранета - за Рамстор и срамно ниската цена на продажба ...

3. За авионскиот шверц на луѓето во ЕУ преку ... нема притворени ...

4. За новиот Македонец од Грција Караманлис - предлага ајродромот во Охрид да го крстиме Караманлис ...

5. За новата антикорупцијка комисија - која е нели независна - но ја бираат партиите ... Мирјана Димовска нова Слаѓана Тасева ...

6. Биди успешен - Биди пациент ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter