Search This Blog

Wednesday, January 17, 2007

ФОТОКОПИРНА ИСТОРИЈА

Со големо внимание го читам денешниот напис на Дневник ПОСТАВКАТА НА МУЗЕЈОТ НА ВМРО ЌЕ СЕ ПОПОЛНУВА СО КОПИИ - Најважните документи за македонската историја се во Бугарија ...

Имено во написот на Дневник Зоран Тодоровски, директор на Архивот на Македонија, кој ја изработи програмската содржина на новиот музеј на ВМРО - вели дека повеќето од оригиналната документација се наоѓа во музеите и архивите на Бугарија - дупките од оригиналните документи ке ги пополбува со фотокопии ... што нашите научници ги истражувале во архивите на соседните земји и ги донеле во Македонија.

No comments:

Blog Archive

Site Meter