Search This Blog

Tuesday, January 23, 2007

БЛОГЕРИ НОВИНАРИ

Во македонската блогосфера - не дека до сега нема блогери кои се и воендно новинари. Ги има и тоа скоро најдобрите блогери воедно се и новинари ... Од она што јас го знам македонски блогери кои се и воедно новинари се:

- .аНТИ
- Вуна
- Букарос факинг фикшн
- Канализација
- Скопски времиња
- Трибун
-
Зомбификација
- Мојот археолошки дневник
- Писарев во акција
- Комуникации
- Развигор ;-)
- Јади бурек

Веројатно и многу други за кои не знам дека се и новинари - осем што се блогери ...

Нашите мејнстрим весници сватија на време дека во блогерите лежат скриени идни новинари и промовираа неколку блогери во новинари ... Во иднина мислам дека ке имаме се почести вакви одкритија на идни добри новинари кои се активни во македонската блог заедница ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter