Search This Blog

Tuesday, January 16, 2007

ДЕВСТВЕНИ ОСТРОВИ

Британските девствени острови (British Virgin Islands) во минатата година се појавуваат како втор (по ЕВН-Австрија) најголем странски инвеститор ов Македонија во областа на директните инцестиции ...

Податоците од Народната банка покажуваат дека по Австрија, втор најголем инвеститор во Македонија, со околу 9,7 милиони долари се британските Девствени острови. Оваа земја е позната по либералниот финансиски режим и како извор на сомнителен капитал.
Тамошните банки и надлежни институции не ги интересира потеклото на парите што преку оф-шор фирми се реинвестираат во земјите од Европа
.

Кој тоа инвестира во МК. Дали можеби се тоа пари на наши Македонци кои одкако тука во МК се “легално“ заработени се враќаат преку
Британските девствени острови - сега како странски директни инвестиции ... Нели имавме ние агенција која се бави со испитување на потеклото на парите ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter