Search This Blog

Tuesday, March 22, 2011

“НЕЗАВИСНО СУДСТВО“ – кое го бира, дизајнира и плаќа власта …

 
Можеме ли да говориме за независно судство во систем каде тоа е директно зависно од парламентарното мнозинство, т.е. од власта ??  Веројатно само власта си верува самата на себе – кога вели дека власта не се меша во работењето на судовите и судиите. Системот на нашето судство е така дизајниран што тоа е под директно влијание на власта и во материјален и во политички поглед – власта ги бира судиите, ги плаќа и ја дизајнира нивната работа … изборна и материјална и суштинска зависност.


Погледајте што се случува во најновиот мега-случај на „независното судство“ - во случајот “Пајажина“. Медиумите на Рамковски одкако не играат по правилата на власта, откако од нивните пораки непрестано се напаѓа власта станаа мета на државните институции, кои стокмија случај кој сега го решава “Независното судство“. Која е пораката од ова. Ако не си со власта не си за тука !!!

No comments:

Blog Archive

Site Meter