Search This Blog

Friday, March 18, 2011

Султанократите во нов обид да се „договорат“ ...

Султанократите во нов обид да се „договорат“ ...

Чуму ни е демократскиот модел на управување со државата кога дефакто во Македонија по распадот на минатиот еднопартијски систем се створи моќна би/три...султанска држава. Уставот и институциите на системот се дозираат така како ке биде вољата на двата султана. Се покажува дека и денешната средба на двата султана од двете најмоќни партии е најважната средба каде се ке биде решено. Потоа структурите на власта само ке дигнат два прсти - почнувајки од Парламентот (најсрамното место кое е погребник на Македонската квазидемократија)

  • Султан (арапски: سلطان) е арапски збор која има многу различни значења. Најмногу, овој збор се преведува како моќност, авторитет, раководител и слично. Зборот султан најмногу се употребува од страна на муслиманските независни владетели.
Предлагам состојбата на Султанократска држава да се озакони да се смени уставот и востанови Султанократска држава - така барем народот ке знае на што е а системот ке се прилагоди на вистината.

No comments:

Blog Archive

Site Meter