Search This Blog

Monday, March 07, 2011

Лихварски банкарски систем

Македноските банки во минатата година (и не само во минатата) имаат најголем профит во однос на било која друга МК компанија. Две банки заработиле колку сите други компании заедно. Живеењето на рабуш највеќе им се исплати на банките. Дури и државата во минатите години редовно се позајмуваше кај банките, кои веројатно со пласманите во државните записи остварија вака високи сигурни профити. И Народната банка за да ја одржи стабилноста на валутите редовно исдаваше свои записи ...

Наместо задвижувачи на стопанството банките со сигурноста во пласманите станаа кочничари на спопанскиот раст ...
 

No comments:

Blog Archive

Site Meter