Search This Blog

Monday, March 21, 2011

Казна за немање имејл-адреса ...

Во налетот на драконско казнување на секој кој ке се огреши со законот, власта донела пропис секоја фирма да достави имејл-адреса во Централниот регистар, со рок до крајот на овој месец - во спротивно фирмите кои тоа нема да го сторат се под притисок на казни до 1500 евра. Проценка е дека во регистарот на фирми сеуште опстојуват 50 сетина иљади фирми ... Тоа не важи за Владата на РМ која нема меил за своите граѓани да и се обратат ... Има еден протоколарен список - кој го има изработено Министерството за Надворешни ... но за жал и таму нема меил за Председателот - замениците - кабинетот на владата ... има телефони -факсови ... кој користи сеуште факсови ...

Секојденевно се „става ред“ стопанството со присила на казни и глоби - бетер од турските:

1 comment:

Anonymous said...

Ова е најглупавата работа од оваа Влада што имам слушната како ќе достави e-mail накој ковач, некој земјоделец (нели и тие имаат фирми) кој не ни слушнал за компјутер - СМЕШНО

Blog Archive

Site Meter