Search This Blog

Sunday, March 13, 2011

Нашиот проблем е што на избори понудата е меѓу Курто и Мурто т.е. меѓу змија и магаре ...

Нашата Влада ги намириса социјалните протести кои оваа пролет беа неизбежни и самата понуди вонредни избори. На тој начин ке се спаси од социјалните протести. Ако ништо друго и да изгуби на изборите ке биде сеуште политички фактор во државата. Нашиот проблем е што на избори понудата е меѓу Курто и Мурто т.е. меѓу змија и магаре ...

Како што гледате тие се договорија да се договорат, останатите ионака се само нивни привезоци, мали султан партиички кои немаат капацитет да владеат и водат држава ... 


Дека можеше да се организираат социјални револуции и на нашиве простори покажува она што се случува во Загреб, па и во Београд.

No comments:

Blog Archive

Site Meter