Search This Blog

Saturday, February 26, 2011

Груевски каобајаги сака избори ... Црвенковски каобајаги несака избори ...

Се до одењето на Груевски во САД од каде срамно без заедничка прес конференција беше испратен, со различни соопштенија на Груевски и САД админстрацијата - за што се разговарало на двете средби, Груевски до средбата во САД не сакаше избори: Се сеќавате во Декември рече дека не е време за избори, туку време на реформи. Сега по средбите во САД одеднаш сака избори и тоа брзи, по можност утре.


Црвенковски пак се до вчера сонуваше да има предвремени избори, сега одеднаш уценува со услови за да има избори. Предлага избори со одредени предуслови. Ги одложува за некоја недела покасно. Тактиката на Црвенковски беше а изгледа дека сеуште е што показно дојде до избори Груевски се повеќе ке ја губи подршката ...

Во што е вицот. Многумина велат дека вицот е во тоа дека Груевски секој месец губи по десетина иљади гласачи месечно. Неговото гласачко тело опасно го загрозува не толку Црвенковски кој не е за потценување, туку Брат/сестра Љубе и повратокот на Георгиевски на политичката изборна сцена. Се проценува дека барем една третина од членството на ВМРО-ДПМНЕ поради незадоволството во партијата ке гласа за Брат/сестра Љубе и Георгиевски.

Од друга страна ако Црвенковски обзнани дека ако ја добие власта нема во неа лично да партиципира, Црвенковски наеднаш ке ги добие за себе голем дел од неопределените, кои се моментално околу 55 проценти од гласачкото тело.

Сега за сега имаме само ефтино предизборно фемкање. Груевски успешно по вторпат ветувањата на САД администрацијата ги менува со избори. Како сега ке помине ке видиме. Деновиве успешно се опоравува со изјавите дека тој не е тој што не сака избори. Опозицијата мора брзо да одговори со акција - во спротивно ке ги загуби тенденциите на рејтинзите ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter