Search This Blog

Tuesday, February 22, 2011

Груевски со треперлив глас вели - „Бранко ајде на избори !!“

По невообичаен молк Груевски со треперлив глас му се обрати на Бранко. Бранко ајде на избори. Го повика да дојде во собранието, да поработат заедно на изборниот закон по сугестиите на ОДИ и ОДХР за да потоа веднаш се распишат избори.


Прашањето ми е зошто му се обраќа на Бранко а не на МК народ. Зошто толку брзање сега на избори, кога до пред некој ден велеше дека сега не е време за избори туку за посветено работење на партијската програма. Фер и демократски избори ветува Груевски. Но можно ли е тоа во меомент кога ги контролира сите поголеми медиуми со национални концесии, особено телевизиите со национална концесија ...
Не верувам дека Груевски ветил брзи избори ?? Да видиме сега што на ова ке одговори Бранко и СДСМ. Интересен е начинот на кој Груевски го нарече Бранко дека е деспот и дека во заложниство ја става СДСМ и државата ни. Толку ли е моќен Бранко?

Од авион се гледа дека на Груевски му се брза на брзи избори од три причини:
  1. Да го саси паѓањето на рејтингот личен и партијски
  2. Да ја искористи приликата на контролата на медиумите
  3. И секако да добие уште една шанса во избори да го одложи решавањето на проблемот со името за што беше притиснат од САД администрацијата ...

1 comment:

toshomachorot said...

Четврта причина која по мене си ја заборавил е, дека оди на избори за да изгуби и да го остави прашањето за името некој друг да го решава, затоа што очигледно дека америте поставиле рок во кој мора да се реши прашањето и тој очигледно не е нешто многу долг.

Blog Archive

Site Meter