Search This Blog

Wednesday, February 23, 2011

Спрдачење со Фуере ... представува спрдачење со ЕУ

 
Начинот на кој нашата власт се прости/простува со авторитетот и представникот на ЕУ во Македонија, говори за односот на Македонија кон ЕУ интеграциите. СРАМОТА/СКАНДАЛОЗНО/ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ. Во лицето на Фуере е представнкот на ЕУ. Со ова паднаа маските колку МК власт „посветено“ работи за ЕУ интегративниот процес ... и „желбата“да се доближиме до „Курвата Европа“ - како во неофицијалната комуникација се нарекува ЕУ ...

Вицепремиерот во Владата на власта (задолжен за ЕУ интеграциите) се опрости од Фуере поклонувајки му карикатура на која го представи Фуере како ни излегува од фрижидерот ... Неколку други авторитети на власта сосе Премиерот изјавија дека немаат време за него да го примат во проштална посета ... СРАМОТА/СКАНДАЛОЗНО/ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ.

Спрдачење со Фуере ... представува спрдачење со ЕУ ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter