Search This Blog

Thursday, February 24, 2011

Со кого да се здружиме ?! ... Зошто на Македонија и требаат НАТО и ЕУ ...

http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/05641BAD3B764D409EB1CDD4B57D9D36.jpg
Последните пет години власта иако на цела уста вели дека цел и е се НАТО и ЕУ интегративните процеси - практично наместо да се доближува кон нив имаме одалечување. Впрочем познато е дека сите соседи имат некаков проблем со нашето постоење. Има многумина кои се особено против влегувањето во НАТО (НАТО-скептици), а се побројни се и евроскептиците.


Алтернатива на ова власта срамежливо проба да побара во третиот свет и некои земји кои се со слична положба како Македонија. Сето ова власта мудро го искористи да победи на три последни избори каде обилно играше на картата на големонационалните до националистички тенденции на Македонецот. Слично е и кај албанската популација. Тие, познато ни е на сите си имаат своја агенда која ја гураат од Призренската лига па навака.

Со кого да се здружиме ?!

Со чентрале Африка, бидејки со нив сме на исто ниво на економијата, сиромаштијата, невработеноста и особено на нивото на демократските процеси.

Деновиве срамежливо повторно ни се сервира некоја нова ЈУ без Словенија плус Албанија и Косово. Нов експеримент на америте кој го подржуваат и ЕУ авторитети и дипломати. Си прават нов експеримент на наша грбача. Ке го кркаме уште којзнае колку долго време. Да, да не заборавиме нашиот референдум за самостојност пред 20 години беше со додаток СО МОЖНОСТ ЗА ЗДРУЖУВАЊЕ ВО НЕКОЈА НОВА ФЕДЕРАЦИЈА ... заначи за такво здружување не ни треба ни референдум - таков имавме и беше успешен ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter