Search This Blog

Wednesday, March 16, 2011

Султанот Груевски си назначи Гувернер на НБМ (чувар на парите де ...) ... ПИРОВА ПОБЕДА

Султанот Груевски си назначи Гувернер на НБМ (чувар на парите де ...)

Денеска како си науми, Султанот Груевски си назначи Гувернер на НБМ. Им се може, се е нивно ... Демек тоа Председникова работа е - да предложи Гувернер по свое ... ама сите знаеме од каде и зошто дува вертерот ... 
 
Се чини дека кога таман ке ја освои апсолутната власт во сите пори на РМ - Груевски најверојатно ке ја изгуби најглавната власт а тоа е Премиерското место - иако веројатно ке победи на наредните избори (ПИРОВА ПОБЕДА). Но бидејки нема да има доволно места во парламентот сам да владее поради скараноста со сите, нема да може да формира Влада и ке биде опозиција која во текот на наредниот мандат полека ке се распаѓа. Ке му бегаат пратениците. Тој филм го гледавме во Србија. а го гледавме и по првите избори во независна Македонија. Во Србија на последните избори победи една партија Либералите но не формираа влада а во мандатот се поделија и расцепкаа ... нешто слично имавме и кај нас по првите парламентарни избори ...

Во овата ситуација сегашниот систем кој тој (Груевски) го изгради - силно ке проработи против неговата асолутност ... Ке ги осети своите камења по своја глава ... Ке ја осети силната работа на тајната плиција, полицијата воопшто и судството посебно ... Тогаш и медиумите ке му свртат грб, истите оние кои сега толку многу го „сакаат“ ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter