Search This Blog

Saturday, March 05, 2011

Разлика меѓу независното судство во Италија и Македонија

 
Можете ли да си замислите судот кај нас да го обвини Груевски и неговата партија дека затаиле данок, со тоа што не го платиле данокот за неколкуте претходни избори. Имено јавно е признено дека Груевски т.е. ВМРО/ДПМНЕ од сите приватни телевизии добивал попуст во цената на рекламирањето. Таков попуст добиле и СДСМ (Значи и Курто и Мурто). Со тоа се намалил и износот на данокот кој требало да го плати ВМРО-ДПМНЕ или сеедно СДСМ. Газдата на Канал 5 јавно рече дека е негово право да се пазари за цената со партиите ... Газдата на А1 пак призна дека во четири очи се договарал не само за попуст во цената туку таа да биде платена со јавните огласи на Владата ... или пак на друг недозволен начин ...


Еве како независнкото судство се бори со најсилниот моќник во Италија: 
Во нашиот парламетн и во владините иснституции во кабинетите седат луѓе кои се бореа против постоењето на оваа држава ... Криминалци со дебели криминални досјеа се во политиката и имуни за судење ... во италија постои специјален суд против Мафијата ... Кај нас Мафијата си има своја држава ...

Верува ли некој во тоа дека Груевски нема влијание во одлуките во Македоското судство ??! Кога ке видам дека судот гони како и во Италија тогаш и самиот ке речам добар ден на независносто судство ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter