Search This Blog

Thursday, March 03, 2011

ИЗБОРИ НА ПОЧЕТОКОТ НА ЈУНИ ИМ ОДГОВАРА И НА КУРТО И НА МУРТО ... останатото е фемкање

Иако двете главни и најголеми партии кои до сега се сменуваа на власт во транзициона Македонија (затоа и се транзициони партии) се фемкаат дека едни ко божем сакаат избори веднаш а на на други каобајаги им одговара во Јуни со плус други услови - се чини дека и за двете поголеми партии почетокот на Јуни е оптимален период.


До тогаш осем што ке треба сепак да се поработи на прилагодување на изборниот законик на новата ситуација и да се допрочисти списокот на бирачи и едните и другите навелико работат на ИЗБОРНИТЕ ПРОГРАМИ и НОСИТЕЛИТЕ НА КМПАЊАТА т.е. носителите на новата извршна власт.

За избор на нови луѓе и нови идеи секогаш е потребно и време. Тука актуелната власт е во предност бидејки одат со варијантата дека тимот што победува нетрба многу да се менува, но секако мора да се освежи, додека главната опозициона парттија е на мака да исфори НОВИ ЛУЃЕ И НОВИ ИДЕИИ ... премногу/предолго спииеа под сенка ...

Власта губи со нападите врз А1 - бидејки од нив направи маченици. На сите ни е јасно колку многу истава сегашна власт шуруваше со газдата на А1. Да не заборавиме дека Рамковски даде јавна изјава дека имал дилови со сегашната власт - брзо по таа ијава беше притворен ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter