Search This Blog

Friday, August 21, 2009

Бања што лечи рѓу ...

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/BanjaStrnovac13Large.jpg
Од утре па некој ден натака ке одам во бањата во мојот роден крај ... во една прилика уште кога бањата беше само бушотина на ЗИК Киманово и изгледаше вака - еден заинтересиран иден капач во бањата прашува мештани што тука се бањале. Од што лечи бањата?. Од рѓу синко сигурно - а од друго ако даде господ. :)
Повеќе »
Кој ке сака да ме најде нека ме побара во една од двете кафеани на лице место.
http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/BanjaStrnovac15Large.jpg http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/BanjaStrnovac18Large.jpg
http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/BanjaStrnovac19Large.jpg
Едно време ова беше мое дрво (диво јаболко) под кое ми стоеше приколката ... за жал почина кумашинот што ја држеше едната кафеана и мене некако ми се одмили да одам ... сега по долго време повторно ке одам ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter