Search This Blog

Monday, August 31, 2009

Таму каде првпат го продишав воздухот, таму каде ми е врзан папокот ...

http://www.pungas.com/forum/attachment.php?thumbnail=17245 http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/BanjaStrnovac13Large.jpg
http://www.kumanovo.ca/kumanovo/images/lokaliteti/zabel.jpg http://uzkn.gov.mk/informatori/24/Tekst-4_b_slik_4.jpg
Денеска се вратив од мојот роден крај. Бев десетина дена што на бања во бањата Стрновац, што на мотокрострката кај Манастирот Забел ... што на прославата на Голема Богородица (два дена и една вечер вечер) ... го посетив и Кокино, ги посетив и многуте стари куќи од мојот роден крај ... направив скоро осум гига фотографии - материјал за десетина постови ... попат бев и на Зебарњак, со многу фотки и од таму ... трите цркви во Младо Нагоричане се опфатени и веројатно во моментот ке пропуштам многу нешта, црквата од моето родно село Св. Ѓорѓи, Манастирот Забел каде сум крстен ...
Повеќе »
Чуствата и импресиите ми се помешани (во радосна смисла) бидејки по подолго време (неколку години) го дишав воздухот каде првпат сум го продишал, таму каде што ми е врзан папокот, каде првпат се напив вода од изворот и селската чешма, таму каде ги прележав првите детски болести, каде имам многу сеќавања од безгрижното играње во детска селска идила ... вријам од импресии и сеќавања, роман можам да напишам за неколку дена ... сега засега ке оди сето тоа како постови по моите блогови.
http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/1Large-13.jpg?t=1223231964

No comments:

Blog Archive

Site Meter