Search This Blog

Monday, August 10, 2009

Мостови на Вардар ... егзебиционизам на власта ... Жален Вардар ...

Ке се градат два пешачки моста на потогот меѓу Камени и Железм мост ... едниот е проект на Општина Центар од времето на Аларова таканаречен “Мост на цвеќето - 450.000 евра, бидејќи од двете страни ќе биде исполнет со цвеќиња. Од Центар сметаат дека, покрај својата функционална намена, мостот ќе има и големо влијание за заживување на кејот од другата страна на Вардар. “ (поврзување на Опера со другата страна на Вардар) - Другиот е проект на Владата на Груевски кој би го поврзувал новиот Археолошки музеј со другата страна на Вардар - Овој мост треба да биде во функција на судот и да им го олесни пристапот на граѓаните до него. Предвидено е објектот да има форма на око, односно да биде потесен на краевите, а поширок во средишниот дел. Површината за одење, односно дното на мостот, ќе биде направена од стакло за да можат граѓаните да ја гледаат реката под своите нозе кога ќе минуваат таму. ... и едниот и другиот мост имаат “уредни“ дозволи за градба:

Повеќе »

Колку мостови на Вардар се потребни на овој потег ?!. Се чини дека власта егзебионистички непотребно троши народни пари ... градејки споменици, цркви, мостови, музеии по кои ке биде спомнувана ... додуша имаше и поглупи предлози за овој дел на Варадар - Жален Вардар ..

No comments:

Blog Archive

Site Meter