Search This Blog

Thursday, August 20, 2009

Берлин Усеин Болд и Џеси Овенс

Берлин во Август 1936 не го поздрави соодветно црномурестиот американец Џеси Овенс кој освои 4 златни олимписки медаљи. Ариевците и Хитлер не беа радосни што среде берлин еден неариевец беше најголемата спортска звезда.
Повеќе »
Усеин Болд во Август 2009-та година истоткака во Берлин беше со овации поздравн од севкупната публика кога победувајки на 100 метри го постави неверојатниот нов светски рекорд на 100 метри ... победи и на 200 истотака адекватно позравен.

Берлин по седумдесет години еволуирал во односот кон другите нации и раси. Можеме ли ние да научиме нешто од сето тоа, нема веројатно да чекаме 70 години да откриеме топла вода.
Кога сме веќе кај светската атлетика, срамно е што ниедна МК телевизија нема директни преноси од спортскиот врвен спектакал во Берлин - Светско првенство во атлетика ...

1 comment:

Anonymous said...

ima na MTV. Samo popladnevnite nastani.

Blog Archive

Site Meter