Search This Blog

Tuesday, August 07, 2007

Нов модел на чамец ... Тууууууристттт ... Тиквешко

Tikvesko-miks-macinja-6 tuuuristt (Large).jpg

Овој практичен “македонски модел на чамец“ е изум на еден тиквешанец кој секое утро и вечер поминува по утврдена патека на Тиквешко ... Мислам дека има набиено кондиција за сериозно такмичање во некоја дисциплина на веслање ... Погледнете му ја структурата на телото - ни грам вишок ... полн е со кондиција ... За него се шпекулира дека често пати е “весел“ ... од кавадаречка жолта која ја љуби ...

Поминувајки покрај плажите каде се капат за него непознати - ке извикне меѓу два завеслаја ... Тууууууристттт ... Тууууууристттт ... Тууууууристттт ... Ако не му обрнеш внимание ке продолжи по патеката - но ако се замуабетиш - не ти бега муабет и жолта ...

Инаку во Кавадарци за зетот не прашуваат дали пие - туку каква му е пијанката ... :) Кавадарчани се цареви ... Тууууууристттт ... Тууууууристттт ... Тууууууристттт ...

- Tikvesko ... turist ... camec ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter