Search This Blog

Monday, August 20, 2007

Овци ... Кози ... Тиквешко

Ovci - miks 1 (Large).jpg

На Тиквешко се изнагледав секакви животни ... Оние кои се поврзани со езерото и чистиот воздух ... мислам на птиците ... Но, на мое големо изненадување на среде бањање ни помина едно стадо со овци, кози ... две кучиња ... секако и овчар-козар ... И би - фото сесија на кози и овци ...

Ovci - miks - kozi 2 (Large).jpg

Козите се покажаа подобри фотомодели ... Овците само трчаа како без глава ... Џабе не се вика ... “овци едни“ ... Козиве некако побисти се изгледа ...

Ovci - miks - ovcar 3 (Large).jpg

Најдобар позер испадна Овчарот т.е. Козарот ... А кутрињава некако неухранети ми изгледаа ... Шарпланинци во Тиквешкиот регион изгледа не вирајат ... вруќина им е ??

No comments:

Blog Archive

Site Meter