Search This Blog

Sunday, August 26, 2007

Амбасадорот Никола Димитров


Во времето кога го поставува Никола Димитров за амбасадор во САД - брв категорично против ... Од една страна млад и неискусен кадар се постави на важно дипломатско место ... од друга страна неговиот татко веќе беше амбасадор во Русија ...

Но младиот и неискусен дипломат ги икористи своите пет минути и докажа дека го бива за дипломатија - стана успешен дипломат од кариера ... Дури и СДСМ го прифати како еден од подобрите кадровски решенија за амбасадорско место ... Особно му се добри колумните кои ги пишува во врска со надворешната политика ... Активен посреднике и во спорот со името со Грција ...

Деновиве кога се случува негово назначување за специјален претставник за европски и евроатлантски интеграции во Брисел - сметам дека е погодена личноста ... Да не заборавиме Димитров е и координатор за Нато интегрирањето ...

- Nikola Dimitrov

No comments:

Blog Archive

Site Meter