Search This Blog

Wednesday, August 15, 2007

Тиквешко и Рибарите ...

Ribari na tikvesko (Large).jpg

На тиквошко има два начина на лов на риба ... Едниот е да избегаш од дома и од жените и со верно друштво ... со жолта ... малку мака ... и тесен чамец ... обавезен фрижидер во чамец ... да ловиш риба едно деноноќје ... Со уловот после се фалиш на друштвото и викаш пријателите на скара дома ... Тенки шприцери и жолта со добро мезе се добродојдени ... Не се секраш ... и да не фатиш риба тука се рибниците на тиквешко ... купиш неколку кила риба од нив и кепчето со риби е полно а твоите фалби се големи ...

Има и втор начин ... директно купиш риба и не се мачиш во чамац ...

- Tikvesko ... Ribari ...

1 comment:

Жарко Трајаноски said...

Коинциденција. И ја сум пишел нешто слично, и покрај тоа што не сум љубител на риба(рење). :)

Blog Archive

Site Meter