Search This Blog

Tuesday, August 07, 2007

Охридски плажи без спасители ...

Сите поголеми Охридски плажи имаат спасители ... Но постојат и голем број на плажи на Охридското езеро - кои граѓаните ги користат но на нив нема спасители ... Засега надлежните на градот Охрид се борат со оваа појава со апели кои ги упатуваат преку јавните медиуми ... Дали е ова доволно ...

И покрај ваквите апели на необележаните плажи - каде нема спасители летово се удавија тоица граѓани ... Има ли поскапо од човечки живот ... Кој е тој што треба да се осети одговорен за ова ... Охрид собира туристичка такса од граѓаните а и да не собира - надлежните се должни да обезбедат спасители ... или да ги казнуваат граѓаните - кои користат необележани плажи ... Ако се казнува заради неврзување на појас при возење на автомобил ... ке
мора да се казнува и заради капење на необележана плажа - каде нема спасител ... А ако плажата пак масовно се користи тогаш градот мора да обезбеди спасител ...

Човечкиот живот е еден и единствен ... Веќе пишував за лекарот кој спаси еден човечки живот на плажата пред “Хотел Парк“ ... Не прочитав дали е некој казнет што на оваа плажа немало спасител ...

- Ohrid ... plaza ... spasitel ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter