Search This Blog

Monday, August 20, 2007

Глобализациско име “@“

Имаше порано шала ... на прашањето како кинезите ги крстат своите деца - се велеше: ке пуштат една конзерва по скали ... и по звукот на удирањето на конзервата ке го крстеа детето “трам-лам-дан...“

Е и на кинезите влијае глобализацијата и интернетот ... Една двојка решила своето дете да го крсти “@“ .

- тој знак ја одразува нивната љубов кон нивниот наследник ...
- На мандаринскиот дијалект „ет“ кога ќе се изговори со развлечено „т“ звучи на „аи та“ или „го сакам“
. ...

- At sign ... “@”

No comments:

Blog Archive

Site Meter