Search This Blog

Friday, August 17, 2007

Даноци

Мала држава како што е Македонија е идеална да се суреди по теркот на малите држави во Европа - кои се магнет за богатите светски Џетсетери и спортисти ... благодарејки на малите даноци ...

Со намалување на даноците стартува Владата на Груевски ... со цел да привлече странски инвеститори ... Но некако не појде таа работа ... Или премногу малку се намалени даноците ... или сеуште имаме неповолна општа клима за инвестирање ...

Од друга страна граѓанинот македонски - плаќа високи стапки за доприноси ... Еве и даноците на имот се зголемуваат ... Цените растат а платите стојат во место ... Испаѓа дека намалувањето на даноците за странските инвеститори се балансираат со зголемување на наметот врз домашниот граѓанин ...

Сето ова можеби би било во ред доколку имавме една тенденција на зголемување на животниот стандард на граѓанинот и намалување на невработеноста ... но ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter