Search This Blog

Friday, August 24, 2007

НАДРИЛЕКАРИ

Надрилекарството во Македонија е прилично развиена појава ... Има повеќе причини зошто е тоа така.

Ситуацијата со редовните здравствени установи е таква - што болните губат секаква надеж во редовните лекари (за подобар третман плаќаат под рака ...) и болници “чарето“ за своето здравје го бараат кај надрилекарите ... Од друга стрена надрилекарите го велат само она што “пациентот“ сака да го слушне ... Оние што не гледаат дека ке прогледаат ... Оние што не слушаат дека ке прослушаат ... “Лепрозните“ - ним за неколку месеци ке им пројде како на “кутре“ ... Лекот се бара дури и кај оние кои толкуваат сонови - така по нивен совет ке се испосечат сите “крушки“ во својот и во комшиските дворови ... И “јасновидците“ се доста присутни ... едно време ги имаше по сите телевизии ... Па играчи на тарот карти ... Црквата го осудува надрилекарството - и упатува лекот да се бара во рамките на црквените канони и вербата во бога ...

Измамниците често менуваат локација - иако е Македонија мала ... А наплежните за пронаоѓање и судење на измамниците - полицијата и правосудните одгнаи се “спори“ за да ги следат изманиците ...

Најнов случај на измама е “лекарот“ од Куманово кој лекува со акупунктура и масажа - но употребува и пилули кои ги купува за 50 денари по аптеките а ги продава за 500 евра ... Најпрвин се прославил во Куманово каде завел неколкумина и ги оштетил за 5000 евра ... Пото се префрлил во Битола и таму месец ипол дена “лечел“ во друштво сега на “асистентка“ ... Последен пат е виден во тетовско ... Незнам таму како ке пројде - таму работи “калашњиков правда“ ...

За разните типови на измами имав посебен пост ... Дали биопирамидата е измама ... ?? Изманиците здушно се рекламираат ...

- Еве неколку линкови за Македонскиот синдром на надрилекарството:
- Надрилекар во религиозен ритуал отрул мајка и ќерка ...
- Мајстори да ја наплатат туѓата несреќ??безнадежност? ...
- Откровение според Иван - кумановац ...
- ИЗМАМАТА СТАНА НАЧИН НА ПРЕЖИВУВАЊЕ ...
- РАК...И ...АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА...што е тоа ...
- Смртта на Абедин е последица на надрилекари ...
- Има ли иљач? ...
- Лекуваат тумори и фригидни жени со ласер ... (за лекувањето на фригидни жени - види го првиот мој коментар ...)
- Ја изгорел тревар ...
- Екимите ги одраа лековерните со иљачи и со баење ...
- Надрилекарите со богата понуда на пазарите ...
- Лекуваат од се, баат против уроци, истеруваат црни ...
- Надрилекари ги трујат и им ги празнат џебовите на граѓаните ...
- Не барајте инстант-решение ...
- Не стискајте заби за да биде машко ...
- Жените подобри финтаџики од мажите ...

2 comments:

volan said...

Еве еден виц за “надрилекар“ ...

Во едно македонско село се појавил овчар надрилекар ... особено лекувал кичми на млади невести ... Така еден загрижен домаќин ја носи својата жена кај надрилекарот-овчар да ја излекува кичмата на жената ...

Овој ни две ни три рекол да се соблече жената и да клекне ... Жената се соблекла и клечејки чекала - третман ... “лекарот“ и тој се соблекол и клекнал од позади жената спремен да ја “лекува“ пациентката ... но предходно земал едно канче од млекото кое дотогаш го молзел од овците и му рекол на стопанот да сипува по малку од млекото додека тој ја “лекува“ кичмата ... Лекарот “лекува“ ... стопанот сипува по малку а жената почнала да офка ...

Турил прст на чело стопанот и гласно рекол ... “абе мене ова ми личи на ебавање - ама млеково ми го мути паметот ...“ ... Smiling

Ania said...

како беше она во шампионите на Шутка

- онда долазе неки анџели...пуше нам и онда ја сам исто као њу!

изјава на деценијата

Blog Archive

Site Meter