Search This Blog

Sunday, August 26, 2007

ДДВ-то и за компјутери 5 проценти

Еве и тоа се случи ... се намалува ДДВ-то за компјутерите, компјутерските делови и софтверот ... Многумина ја посакувавме оваа мерка ... Но ММФ не даваше да се спроведе ... Додуше ЛДП ова го побатра кога се намалуваше данокот за земјоделието ...

- Крајниот ефект од намалувањето на ДДВ-то кај компјутерите и софтверот ќе го почувствуваат сите граѓани, а тоа е намалена цена на компјутерите и намалена цена на софтверот на компјутерот“, рече на денешната прес конференција премиерот Никола Груевски.
- Намалувањето на ДДВ кај компјутерите, компјутерските делови и софтверот, според владините пресметки, ќе го намали приливот во Буџетот за околу 156 милиони денари.

- DDV ... kompjuteri ...

1 comment:

Горан Андреев said...

Баш супер со намалувањето на ДДВ за компјутери. Од поодамна требаше тоа да се направи.

Blog Archive

Site Meter