Search This Blog

Sunday, March 01, 2015

Тоне ли бродот на водството на ВМРО-ДПМНЕ ... Глувците на ВМРО-ДПМНЕ

Позната е премисата дека кога тоне бродот први бродот го напуштаат глувците. Не ги знам повеќето од фигуративните глувци на водството на ВМРО-ДПМНЕ, но од искажаните ставови во последно време тоа се секако Миленко Неделковски и Тони Михајлоски. Имено тие овие денови објавија дека некој им ги хакирал профилите на фејзбук, каде искажуваа свои ставови.

Се сомневам дека некој баш сега и на дваицата им го хакирал профилот, поверојатно ми е дека сами си го згаснале профилот од само на себе познати причини. Можеби се плашат дека некој во новото време ке ги тужи за некои ставови таму искажани. Вакви тужби имавме во нашата правосудна практика.

Има една работа која сите мора да ја знаеме. Еднаш што е нешто запишано на интернет никојпат неможе да исчезне. Имено по закон имателот на датотоеките мора да ги чува сите записи во одреден перод на време. Од тие записи овластени представници на државните институции секојпат можат да побараат извод.

No comments:

Blog Archive

Site Meter